Българският производител и дистрибутор на био храни в Европа Smart Organic (Смарт

...
Българският производител и дистрибутор на био храни в Европа Smart Organic (Смарт
Коментари Харесай

Производителят на Roobar строи производствена база за 7 милиона лева край София

Българският производител и дистрибутор на био храни в Европа Smart Organic ( " Смарт Органик " ) построява индустриална база за 7 милиона лв. в Божурище. Това излиза наяве от консолидирания финансов  на сдружението към края на второто тримесечие на годината.

В началото на 2023 година компанията започва серия от съоръжения в нови индустриални мощности от една страна за увеличение на индустриалния потенциал на съществуващите производства и в отговор на засиленото търсене на продуктите, а от друга - в допълнение автоматизиране на някои от индустриалните процеси за по-голяма доходност.

Общо плануваните вложения в машини, съоръжение и здания за 2023 година възлизат на 13 млн. лева (около 6 млн. в машини, както и в допълнение 7 млн. лева за създаване на новата индустриална база в Индустриална зона Божурище). Припомняме, че в изявление за money.bg изпълнителният шеф на " Смарт Органик " Яни Драгов разгласи идната инвестиция в новата складова база. Тогава той разгласи, че плануваната инвестиция в обекта в Божурище е над 5 милиона лв..
 Smart Organic: Втората ни складова и логистична база е съвсем подготвена, започваме градежа на трета - в Божурище
Smart Organic: Втората ни складова и логистична база е съвсем подготвена, започваме градежа на трета

Българската компания възнамерява увеличение на потенциала на главните си линии за произвеждане на питейни заведения и курабийки

Инвестиционният план в Божурище, се чака да бъде звършен малко преди края на 2023 година Проектът планува създаване на нова индустриална база с РЗП от 6000 кв.м, като в индустриалната част ще бъдат конфигурирани линии за нови артикули, както и спомагателна линия за питейни заведения.

От документа излиза наяве, че активите на Smart Organic към 30 юни 2023 година възлизат на 55.237 млн. лева, като се усилват със 7.1 млн. лева от началото на годината. Печалбата от оперативната активност на компанията се усилва до 7.187 млн. лева при 3.934 млн. лева в края на 2022 година
 Българската Smart Organic закупи 100% от нидерландската Amigos
Българската Smart Organic закупи 100% от нидерландската Amigos

През предходната година българският производител е отчел растеж на приходите от 60 милиона лв.

" Смарт Органик " е учредена през 2009 година Една от най-популярните марки на компанията е Roobar. Всеки месец " Смарт Органик "   създава повече от 1 милион енергийни и протеинови барчета от плодове и ядки, на растителна основа, без добавена захар. Сред другите марки на компанията са Dragon Superfoods, Bett " r, Kookie Cat и Био Класа.
 Снимка 579334
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР